Nieuws

Loop eens binnen voor een kop ambachtelijke thee van SomerenTEA uit ons eigen voedselbos. Ons lerend netwerk "OpportuniTea" organiseert regelmatig inspiratie sessies, Warm Data Labs, online leerbijeenkomsten, projecten en thee ceremonies.  In tijden van Covid is het extra belangrijk dat we met elkaar in verbinding kunnen blijven.  Stuur een berichtje om je aan te melden voor de mailing lijst om op de hoogte te blijven van nieuwe activiteiten.  

In de peel-regio heb ik samen met Anita Sonnemans van AUTI-Empathie een tour van werkbezoeken aan lokale vakmensen georganiseerd. Dit was een onderdeel van een ondersteuningstraject voor een jong volwassene. We werden onder meer zeer gastvrij ontvangen bij Royal Eijsbouts in Asten. Deze relationele persoonsgerichte werkwijze resulteerde in een gerichte studiekeuze, inspirerende ontmoetingen met enthousiaste vakmensen en waardevolle netwerkcontacten. Hiermee gaan we zeker door!

Tijdens 1 van mijn buitenlandse werkbezoeken bezocht ik een bijzonder initiatief dat me heeft ge├»nspireerd voor mijn eigen werk:  INSP-Roskilde, een open vernieuwende dorpsgemeenschap in Denemarken.  De recente ervaringen van een student, die met mijn hulp daar in 2020/2021 een buitenlandse stage heeft vervuld onderstrepen de waarde van INSP's  inclusieve leerbenadering  voor de ontwikkeling van jongeren. 

Onze relationele aanpak tijdens online bijeenkomsten- zoals het kort delen van reflecties op dagelijkse ervaringen vanuit verschillende perspectieven in kleine groepen - werd het afgelopen jaar hoog gewaardeerd door deelnemers, omdat dit vaak ontbreekt in de online vergadercultuur met vele vergaderingen kort na elkaar op een dag. 

In de meivakantie hebben we samen met een groep basisschoolkinderen en hun ouders in ons voedselbos een hekwerk gevlochten van wilgen-tenen. Dit ter bescherming van het plukbos gedeelte met verschillende bessen soorten en de moestuin. Ook hebben we met verschillende samenwerkingspartners de afgelopen maand genoten van de groene thee van de eerste pluk van theebladeren van SomerenTEA dit voorjaar.