De natuur van SomerenTEA als inspiratiebron


Verbindingen versterken

Created with Sketch.

De verbinding met de natuur van ons ecologische thee bos helpt om te onthaasten en meer in verbinding te zijn met jezelf en anderen. Hierdoor ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden, "opportuniteas",  en lukt het om concrete stappen te zetten. 

Geïntegreerde aanpak

Created with Sketch.

Het ecologisch theebos is gericht op het al doende leren hoe we de natuur, de biodiversiteit en aangrenzende beek kunnen herstellen. Het toont de natuurlijke samenhang van het leven in zijn verschillende facetten. Het  is een inspiratiebron om te komen tot een meer ge├»ntegreerde en persoonsgerichte aanpak.  

Lange termijn strategie

Created with Sketch.

Onze traag groeiende theestruiken en andere bomen in het voedselbos - die meerdere generaties zullen overleven - , de wilde bloemen, de geur, de smaak van de thee tijdens thee ceremonies, de samenwerking tussen dieren en mensen laten de kwaliteiten en bijdrage van ieder levend element zien aan het grotere geheel. Het maakt ons als hulpvragers, hulpverleners, ondernemers en beleidsmakers meer bewust van het belang van een meer lange termijn denken en doen.